Viime hallitus leimattiin yrittäjävastaiseksi

Viime hallitus leimattiin yrittäjävastaiseksi

Toimitusministeristön kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin (sd.) mukaan Suomen työmarkkinamalli on ollut jo pitkään pahasti rikki. Hän sanoi, että sotien jälkeen puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen kesken rakennettu luottamusyhteiskunta on menetetty.

Skinnari keskusteli työmarkkinatilanteesta Suomen Yrittäjien paneelissa tiistaina yhdessä toimitusministeristön valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) kanssa.

– En usko, että kukaan on tilanteeseen tyytyväinen. Minusta on ihan turha vuodesta toiseen puhua näistä samoista asioista, jos ei löydy sitä voittavaa joukkuetta, joka menee sinne pukukoppiin ja tekee niitä asioita. Riitelemällä se ei enää lähde, Skinnari sanoi.

Myös Saarikko piti luottamusta keskeisimpänä asiana. Hän sanoi keskustan olevan valmis kannattamaan työttömyysturvamuutosten lisäksi paikallisen sopimisen lisäämistä mutta huomautti, että jonkin tässä yhteiskunnassa täytyy muuttua, jotta asia voi edetä.

Saarikko kertoi, ettei näe työmarkkinoiden tilannetta muutosten kannalta kuitenkaan toivottomana. Hän muistutti Juha Sipilän (kesk.) hallituksen työmarkkinareformeista ja viime hallituskaudella puretuista eläkeputkista ja työvoimapalveluiden siirrosta kunnille.

Saarikko sanoikin katsovansa  Sanna Marinin (sd.) hallitusta suhteessa yrittäjiin hyvällä kokien, että välillä sen onnistumista mitattiin mielikuvien kautta tekojen sijaan. Skinnari oli samoilla linjoilla.

– Jos joku juttu jäi tältä kaudelta ärsyttämään, me teimme paljon yrittäjämyönteisiä asioita, kotimaassa ja kansainvälisesti. Loimme Suomelle näkyvyyttä ympäri maailmaa enemmän kuin koskaan. Siltikin meidät leimattiin tällaiseksi yrittäjävastaiseksi hallitukseksi. Se tuntui välillä vähän kohtuuttomalta siinä määrin, kuinka monessa asiassa me onnistuimme, Skinnari sanoi.