Viestini Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa Oulussa

Viestini Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa Oulussa

SDP:n puoluevaltuuston kokous Oulussa 20.–22.11.2021 oli hyvähenkinen ja tärkeää keskusteltavaa oli paljon. Pääviestini kokousväelle oli, että Suomen on kiinnityttävä koronan jälkeiseen kasvuun ja että uuteen aluepolitiikkaan on panostettava.

Maailmalla mennään nyt lujaa. Vihreä siirtymä, metsät, 5g ja sähköinen liikenne ovat Suomelle isoja mahdollisuuksia, joista ei ole varaa jäädä sivuun. Palasin viime viikolla Brasiliasta, jossa näin paikan päällä kuinka paljon kysyntää suomalaiselle metsäosaamiselle on.

Samaan aikaan pitää tunnistaa ja tiedostaa ne haasteet ja kriisit, jotka muokkaavat pelikenttää maailmalla ja vaikuttavat myös Suomeen. Suurvaltajännitteet ja Yhdysvaltain ja Kiinan kiihtyvä kauppakilpailu asettavat Euroopan uuden tilanteen eteen. Suomen ja EU:n pitää nyt vahvistaa meidän omia kykyjämme, jotta emme jää globaalissa kilpajuoksussa toiseksi.

SDP on onnistunut viemään tällä hallituskaudella paljon tärkeitä uudistuksia hoitajamitoituksesta oppivelvollisuuden laajentamiseen. Työ kuitenkin jatkuu. Koronan jälkeinen nousukausi ei saa jää vain kasvupyrähdykseksi. Uusi aluepolitiikka ja kuntien palveluiden ja talouksien saaminen vahvemmalle pohjalle pitää olla nyt SDP:n tulevaisuuspolitiikan kovinta ydintä. Me tarvitsemme nyt uusia avauksia ja tekemisen tapoja. Instrumenttivetoisuudesta on siirryttävä ratkaisukeskeisyyteen. Yhteistyötä pitää tehdä laajapohjaisesti ja kansainvälisesti, maakuntarajojen ylittäminen ei enää riitä.