Skinnari ehdottaa digikysymyksiin keskittyvää maanpuolustuskurssia

Skinnari ehdottaa digikysymyksiin keskittyvää maanpuolustuskurssia

Ministeri Ville Skinnarin mielestä Suomen kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella – ja siksi alalle tarvittaisiin omat säännölliset maanpuolustuskurssinsa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Ministeri Skinnari korosti sitä, miten kansallisen kokonaisturvallisuuden vahvistaminen edellyttää uudenlaista osaamista.

– Kansallisen puolustuksen kehittämistä on Suomessa tehty pitkäjänteisesti. Puolustusalalla tarvitaan tänä päivänä vahvaa digitaalista osaamista ja se luo kysyntää myös siviilipuolen digiosaajille. Maanpuolustuskurssien tavoitteena on kasvattaa eri yhteiskunnan sektoreilla toimivien osaamista ja ymmärrystä kansallisen turvallisuuden kysymyksistä, Skinnari totesi tiedotteessaan.

Hän ehdottaa, että tulevaisuudessa nykyisen mallisen maanpuolustuskurssin rinnalle tulisi kehittää myös puolustuksen ja turvallisuuden digikysymyksiin keskittyvä maanpuolustuskurssi.

Skinnari kehuu myös turvallisuusalan kotimaisen teollisuuden merkitystä huoltovarmuudelle.

– Sopeutuminen uuteen aikaan korostaa myös Suomen oman puolustusteollisuuden merkitystä. Patria kasvaa nyt vauhdilla ja luo entistä enemmän työtä Hämeeseen. Samoin Sako tekee Riihimäellä hyvää työtä ja on arvostettu kumppani kansainvälisesti, Skinnari sanoo.