Sadetta ja myrskyä

Sadetta ja myrskyä

Kesää on toivottavasti vielä jäljellä, vaikka sateisen heinäkuun tunnelmat eivät aina olleet niin aurinkoisia. Kesäkuun lopun Suomi Areenan jälkeen pidin ensimmäisen kunnon loman vuosiin. Ohjelmassa oli mm. Nivalan matka perheen kanssa anoppilaan, lasten kanssa pikaretki Tukholmaan sekä mökillä oloa Päijänteellä Padasjoella. Päijänteen sää oli yllättävän syksyinen. Sateesta huolimatta loma teki hyvää.

Tällä viikolla Helsingissä aloitimme jo täysillä. Tapasin eri maiden suurlähettiläitä. Keskustelimme maailman ja Euroopan tilanteesta. Turvallisuus ja talous kulkevat käsi kädessä. Myös kotimaan politiikan kesä palaa hiljattain arkeen. Hallituksen sisäiset riidat ja kohut ovat ihmetyttäneet meitä kaikkia pitkin kesää. Uskon, että kaikki me odotimme vasta syksyn näyttävän minkälaista politiikkaa Petteri Orpon hallitus Suomessa alkaa tehdä. Kuitenkin jo hallituksen ensimmäisillä viikoilla saimme todistaa mitä uskomattomimpia käänteitä ja sekoilua. Puolueiden kannatusluvut kertovat karua faktaa kansan reaktioista toinen toisensa jälkeen puhjenneisiin kohuihin – luottamus hallitukseen on kovilla. Orpon vakuuttelu nollatoleranssista ei mene enää läpi, eikä sen kuulukaan. Marinin sekä Rinteen hallitukset olivat toimintakykyisiä vaikeista olosuhteista riippumatta, mutta voimmeko sanoa tätä nykyisestä hallituksesta?

Nykytilanne on hyvin poikkeuksellinen Suomessa ja se on huomattu myös maailmalla. Kovalla työllä tehty Suomikuva rakoilee, yritykset ja teollisuus ovat huolissaan mitä tämä mainehaitta saa vielä aikaan. Myös Suomen kansa on hämillään, he eivät saaneet sitä mitä he äänestivät. Jos hallitus ei ole toimintakykyinen sisäisesti, miten se voisi olla sitä ulos päin. Johtajuutta ei voi ostaa, se kuuluu näyttää. Sitä me jäämme odottamaan Orpolta.

Kesätapahtumia on riittänyt ja hyvä niin. Viikonloppuna suuntaan Jyväskylään MM – ralleihin. Lahdessa Kalevan Kisat onnistuivat erinomaisesti. Lahden Ahkera onnistui järjestelyissä.