Lahti on urheilu ja kulttuurikaupunki

Lahti on urheilu ja kulttuurikaupunki

Pelicans pelaa hienoa liigakautta. Perjantaina jatkuu play off – sarja Kalpaa vastaan, mutta jo nyt voi sanoa, että se on ollut kahden hyvän joukkueen vauhtia ja tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet ovat näyttäneet, että raha ei aina ratkaise. Pelicans voi parhaimmillaan mennä päätyyn saakka. Koripallossa kausi päättyi keskiviikkona. Tulevaisuus näyttää hyvältä, kun katsomme laatua juniorityössä. Olosuhteet pitää tosin saada kuntoon, kuten muissakin lajeissa. Futiksessa viime kesästä on varmasti opittu. Nyt halutaan enemmän ja parempaa. FC Lahden lisäksi Reipas tekee hyvää työtä. Samoin Kuusysi. Tytöille räätälöity kaksoisuratutkinnon mahdollisuus laajennetaan nyt kaikkiin lajeihin. Eikä pidä unohtaa yleisurheilua, pesistä, salibändyä, kamppailulajeja, hiihtourheilua tai edes mäkihyppyä! Kortteliliiga on tuote, joka pitäisi olla kaikissa Suomen kaupungeissa.

Kultuurista tulee kuitenkin Lahden kärkipelaaja. Lahti Sinfonia on Jari Litmasen ja Janne Ahosen ohella se tunnetuin lahtelainen jos katsotaan koko maailmaa. Dalia Stajevskaja on maailmantähti jo nyt. Osmo Vänskä sanoi minulle Minnesotassa, että Dalia nousee suurten joukkoon. Kuinka suurten, sen aika näyttää. Lotilan musiikkiluokat, Tiirismaa, Paavo Kiiski, kaikki asioita, joita ilman emme olisi me. On räppia, on Atomirotta, Korpiklaani, jaret ja brädit. Aikamoinen joukkue, aika huikea jengi. Lahdessa meillä on useita muitakin kulttuurillisia ylpeyden aiheita, kuten muotoiluosaaminen. Se kantaa myös teollisuutta, koska sillä erotumme maailmalla. Kirjastot ovat myös osa kulttuuria, sivistystä ja Suomea.

Lahdessa osataan kulttuuri ja urheilu. Tämä me lahtelaiset tiedämme ja tätä me haluamme. Se ei kuitenkaan olen itsestään selvyys, vaan sen eteen pitää tehdä töitä joka päivä, ilman sitä ei ole meitä. Kulttuuri kuuluu kaikille, se on osa suomalaisuutta. Lahdessa meillä on useita muitakin kulttuurillisia ylpeyden aiheita, kuten muotoiluosaaminen. Se kantaa myös teollisuutta, koska sillä erotumme maailmalla. Kirjastot ovat myös osa kulttuuria, sivistystä ja hyvinvointia. Pidetään huolta urheilusta ja kulttuurista ja Lahesta!

Ville Skinnari