Lahti on nousemassa sähköisen liikenteen keskittymäksi

Lahti on nousemassa sähköisen liikenteen keskittymäksi

Kempower on investoinut uuteen sähköautojen pikalatauslaitteita valmistavaan tehtaaseen Lahdessa. Se on erittäin kova voitto Lahdelle ja koko Suomelle. Sähköinen liikenne on yksi maailman nopeimmin kasvavista tuotannonaloista ja se tarjoaa ison mahdollisuuden luoda työtä ja kasvua myös Lahteen.

Investointi kertoo siitä maailmanluokan osaamisesta ja kilpailukyvystä, jota meiltä löytyy. Lahden kaupungin, LUT-yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun ja lahtelaisten yritysten yhteistyö sähkö- ja liikennetekniikan eteen alkaa tuottaa tuloksia. Lahteen on nyt nousemassa se sähköautoklusteri, josta on viime aikoina puhuttu.

Liikenteen sähköistyminen raiteilla ja tienpäällä ovat se tulevaisuus, johon on nyt panostettava. Olen tällä hetkellä puhumassa suomalaisten yritysten puolesta Yhdysvalloissa ja olin viime viikolla Etelä-Koreassa. Sähköautoihin ja vihreään teknologiaan laitetaan täällä nyt satoja miljardeja. Suomi tunnetaan maailmalla korkean teknologian tuotteista, joten Kempowerin kaltaisten yritysten kannattaa lähteä nyt rohkeasti vientimarkkinoille.

Kempowerin lisäksi Lahti Energian osaomistama Virta Oy valloittaa maailmaa kovaa tahtia. Uusi yliopisto ja ammattikorkeakoulu sekä ammatillisesta koulutuksesta vastaava Salpaus ovat nyt tärkeitä kumppaneita kasvulle ja uusille työpaikoille.

Lahti on poikkeuksellisen hyvissä asemissa sähköisen liikenteen tuotekehityksen ja yritystoiminnan kasvun kannalta. Lahdessa tehdyt pikalaturit tuovat jatkossa virtaa sähköautoihin ei ainoastaan Suomessa vaan ympäri maailman. Kun sähköautojen ja niiden oheistuotteiden tarjontaa tulee lisää, myös hinnat laskevat ja kuluttaja hyötyy.