Hallituksen kaupunkipolitiikka ei rakenna vahvaa yhteistyön Suomea

Hallituksen kaupunkipolitiikka ei rakenna vahvaa yhteistyön Suomea

Kansanedustaja Ville Skinnarin mukaan hallituksen kaupunkipolitiikan linjaukset eriarvoistavat ja pirstaloivat Suomen tilanteessa, jossa Suomen kasvu on tyrehtynyt ja kaikki mahdollinen tulisi tehdä Suomen sisäisen yhteistyön, uusien investointien ja työllisyyden eteen.

Skinnarin mukaan Orpon hallitus aivan oikein tunnistaa ja tunnustaa kaupunkipolitiikan merkityksen ja on huomioinut sinänsä tärkeät ja kannatettavat alue- ja kaupunkipoliittiset tavoitteet. Samaan aikaan hallitus kuitenkin pirstaloi kehittämistoimet osin epätarkoituksenmukaisella tavalla.

-Hallitus käynnistää strategisen yhteistyöallianssin vain kuuden suurimman kaupungin kanssa ja ei näin halua tunnustaa Kuopion, Jyväskylän ja Lahden yliopistokaupunkien osaamista ja roolia kansallisen ja kansainvälisen kasvun tekijöinä. Läntisen sekä eteläisen Suomen ja geopoliittisesta tilanteesta johtuvien haasteiden kanssa painivan Itä-Suomen väliin ei pidä synnyttää kaupunkipoliittista tyhjiötä, Skinnari sanoo.

Skinnarin mielestä tämä ei rakenna vahvaa yhteistyön Suomea

-Hallituksen toimilla Suomeen syntyisi entistä sekavampi, pirstalaisempi ja monimutkaisempi kehittämisohjelmien viidakko, jossa erityisesti Kuopion, Jyväskylän ja Lahden yliopistokaupunkien roolia ei tunnisteta ja investointeja ei vauhditeta yksityiselle tai julkiselle sektorille. Tiivistettynä voi sanoa, että vahva kansallinen ja kansainvälinen osaaminen ei tule kokonaisuutena käyttöön ja samalla iso osa Suomen kasvupotentiaalista uhkaa jäädä käyttämättä.