SDP:n varapuheenjohtaja Skinnari Istanbulissa: Nuorisotakuu on suomalainen vientituote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari vieraili keskiviikkona Istanbulissa tasavaltalaisen kansanpuolueen CHP:n kutsusta. CHP on Turkin suurin oppositiopuolue.

– Keskustelimme Sosialistisen Internationalin varapuheenjohtajan, kansanedustaja Umur Oranin kanssa avoimesti Turkin ihmisoikeustilanteesta, EU – suhteesta ja Syyrian sodasta. Esiin nousi myös Suomen ja Ruotsin malli nuorisotyöttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisemisessä. Nuorisotyöttömyys on Turkissa 25 prosenttia. Lisäksi keskustelimme suomalaisen uusituvan energian ja kiertotalousosaamisen  hyödyntämisestä Turkin markkinoilla, koulutusjärjestelmän kehittämisestä ja neuvola – järjestelmästä.

Skinnarin mukaan erityisesti nuorisotakuu ja siitä Ruotsin jalostama 90 päivän koulutus-, harjoittelu – tai työpaikkalupaus kiinnostaa veljespuoluetta myös Turkissa.

– Turkissa, kuten muuallakin, yksi sukupolvi nuoria on syrjäytynyt ja jäämässä vaille työelämää. Ruotsi on onnistunut tässäkin asiassa meitä paremmin eli pääministeri Löfvenin avaus tunnetaan maailmalla hyvin. SDP:n pitää Suomessa tehdä nuorisotakuusta vielä parempi ja varmistaa, että ketään nuorta ei jätetä yksin. Nuorisotakuu on suomalainen ja pohjoismaalainen vientituote. Sen voisi nähdä jopa CHP:n vaaliohjelmassa vuonna 2019.

Skinnarin kanssa vierailulle osallistui SDP:n puoluevaltuuston ja Lahden kaupunginhallituksen jäsen Alettin Basboga, joka on muuttanut yrittäjäksi Suomeen vuonna 1993.

Turkkiin perustettiin eilen uusi puolue nimeltään Hyvä puolue. Uuteen oikeistopuolueeseen tulee liittymään todennäköisesti hallituspuolue AKP:n edustajia, mutta mahdollisesti myös muita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *