Yhtymän kokonaisvaltaista kehittämistä ei tehdä pala palalta: Miksi hyvinvointiyhtymä YT – neuvottelee vain yhden toimialan kanssa?

Hyvinvointiyhtymän valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari (sd.):

Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymässä yhdistettiin kolmen eri organisaation toimintoja. Uuden yhtymähallituksen aloittaessa syksyllä, vahva tahtotila oli, että yhtymän hallintoa tarkastellaan kokonaisuutena, kun yhdistyminen tapahtuu.

Yhtymähallitus päätti tällä viikolla käynnistää YT – neuvottelut strategia – ja tukipalveluiden toimialalla koskien noin 760 työntekijää perusteena halu keventää ja tuulettaa hallintoa. Suurin osa esimiestyön – ja väliesimiestyön tehtävistä tehdään kuitenkin muilla toimialoilla lähes 8000 työntekijän organisaatiossa. Hallituksen päättämässä YT – menettelyssä hallinnon keventäminen koskee vain murto-osaa yhtymästä. Hallinnon virtaviivaistaminen olisi tullut ulottaa koko organisaatioon. Miksi yhtymän hallitus päätti kohdistaa hallinnon keventämiseen tähtäävät YT – neuvottelut vain yhteen toimialaan vain viikkoa ennen tilinpäätöstietojen valmistumista ja jättää ulkopuolelle suurimman osan yhtymän toiminnasta? yhtymävaltuuston puheenjohtaja Skinnari kysyy.

Skinnarin mukaan kaikkien yhtymän toimialojen sisällä on hallintoa, joiden sisällä päällekkäisyydet jätetään nyt hoitamatta.

– Yhtymän sisällä muilla toimialoilla on samaan aikaan hallinnossa työntekijöitä, joiden alkuperäiset työtehtävät ovat siirtyneet pois yhtymästä. Miksi näihin ei ole puututtu?  Selityksenä voi olla se, että ehkä uusi ja suhteellisen kokematon hallitus ei vielä tunne yhtymän laajaa organisaatiota ja toimintaa tarpeeksi hyvin.

– Yhtymän hallitus on suhteellisen tuore, joten sillä ei välttämättä ole näkemystä suuren organisaation toimintaan kokonaisuutena. Toisaalta olisin kuvitellut, että muutosprosessia johtavalla ja kokeneella muutosjohtajalla olisi ollut vahvempi näkemys, mihin kohtaan yhtymän hallintoa ylimääräisiä esimiehiä ja väliesimiehiä on päässyt syntymään ja miten ylimääräistä hallintoa tulisi purkaa.  Vai onko tavoitteena pilkkoa yhtymän toimintoja ja ajaa tietyt yhtymän tukipalvelut, kuten siivous ja ravintolapalvelut tätä kautta yksityisille palveluntuottajille? Kuntavaalien jälkeen kesäkuussa valitaan uusi hallitus ja muutosjohtaja lopettaa työnsä.

Skinnari muistuttaa, että muualla Suomessa investoidaan nyt vahvasti SOTE – uudistuksen kynnyksellä, jotta palvelut ja tuottavuus paranevat. – Uuden yhtymän muodostamisen keskellä ei saa unohtaa oman toiminnan kehittämistä ja tarpeellisia investointeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *