Päijänteen alueen yhdistettävä voimat matkailussa

Kansanedustaja Ville Skinnari SDP:n Keski-Suomen piirikokouksessa lauantaina 12.11.:

PÄIJÄNTEEN ALUEEN YHDISTETTÄVÄ VOIMAT MATKAILUSSA

Skinnan mukaan koko Järvi-Suomen tulee vihdoin herätä matkailun mahdollisuuksiin.

– Matkailun kansainvälisestä potentiaalista on vielä suuri osa hyödyntämättä Suomessa. Suomesta tunnetaan maailmalla vain Lappi ja Helsinki. Matkailun kehittämistä tulee tehdä laajemmin koko Päijänteen vaikutusalueella ja vieläkin laajemmin yhdessä yli maakuntarajojen. Päijänne on ja koko Jäevi-Suomi on Euroopan helmi, joka tarjoaa ulkomaalaisille elämyksiä ympärivuoden.

– Keski-Suomen tuleekin yhdistää voimia yhdessä Päijät-Hämeen ja muiden Järvi-Suomen maakuntien kanssa.  Matkailun panostukset parantavat samalla sisämaan saavutettavuutta.

Lahtelaisen kansanedustajan mielestä Suomi ei ole huomioinut sisävesien mahdollisuuksia samalla tavalla kuin Keski-Euroopassa on osattu tehdä.

– Keiteleen kanavaa tai muitakaan suuria investointeja ei ole osattu rakentaa teollisuuden ja matkailun tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Sisävesisatamiin tulisi myös panostaa enemmän.

– Skinnarin mukaan Suomessa kansainvälisten matkailijoiden määrä on kaksinkertaistunut 2000-luvulla ja matkailutulolla on mahdollisuuksia kasvaa 14 miljardista 20 miljardiin euroon vuoteen 2025 mennessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *