Mitä tarkoittaa tulevaisuuden puolue?

SDP:n historiaa arvostetaan kuten pitääkin. Olemme olleet luomassa paljon. Suomalainen yhteiskuntamalli on heikkouksineenkin edelleen edellä montaa muuta Euroopan maata. Tarveharkintainen sosiaaliturva, eläkejärjestelmä, maksuton perusopetus, julkisen sektorin laadukas erikoissairaanhoito, kouluruokailu, neuvola ovat tästä esimerkkejä. Mutta kuinka kauan voimme olla ylpeitä meidän täällä Suomessa tehdystä työstä? Nuoret ja vähän vanhemmatkin muistuttivat tulevaisuuskeskustelun tärkeydestä. Maailma muuttuu ja Suomi sen mukana. Muutoksessa on asioita joihin meidän suomalaistenkin on pakko sopeutua.

Kesän aikana olemme saaneet lukea eri tutkimuksista, että Sosialidemokraatit eivät ole tässä ajassa onnistuneet vakuuttamaan ihmisiä tulevaisuuden tekijöinä. Tämä on tilanne laajemmin koko Euroopassa, ei vain Suomessa. Siksi valta on muilla puolueilla. Pelkästään poliittinen tilaus populisteille ei riitä tähän selitykseksi. Sosialidemokraattien oma vaihtoehto vasemmistolaiseen markkinatalouteen on jäänyt epäselväksi.

SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä vierailimme Uudenkaupungin autotehtaalla. Se on maailman toiseksi suurimpana alansa toimijana onnistunut robotisaation ja digitalisaation keskellä selviytymään.  Suomalainen teollinen valmistaminen ei siis ole kuolemassa. Tulevaisuuden näkymä on hyvä ja ongelmaksi on muodostumassa työvoiman saatavuus. Tässä on viesti myös SDP:lle. Vastustammeko me tätä joka tapauksessa maailmassa meistä riippumatta tapahtuvaa kehitystä? Vai olemmeko johtamassa, tukemassa ja kehittämässä Suomea siihen suuntaan, että olemme tekemässä sitä eturivissa maailman parhaana?

Globalisaatio on tullut jäädäkseen. Sen myötä kaikki liikkuu entistä nopeammin paikasta toiseen. Mikä tapahtuu maailman toisella puolella vaikuttaa meihin – halusimme tai emme. Teknologia on vaikuttanut merkittävästi Suomen ja muun maailman viime vuosikymmenten kasvuun. Tuottavuus on avainsana ja investoinnit lisäävät tuottavuutta. Robotisaatio ja digitalisaatio pitää ottaa vakavasti ja tarttua niiden tuomiin mahdollisuuksiin. Muuten tulemme Suomessa menettämään ison osan tulevaisuuden mahdollisuuksia

Tulevaisuuden puolue osaa luoda uskoa tulevaisuuteen.  Se näkee muutoksen ihmisen näkökulmasta – ei korporaatioiden tai olemassa olevien rakenteiden. Tämä puolue osaa myös hallita muutosta ja mikä tärkeintä – johtaa sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *